Over ons

Met liefde voor optimaal leren🧠

Geneeskunde hoeft niet alleen stampen te zijn. Effectief leren maakt echt het verschil.

Anan en Milena
Artsen/oprichters

TentamenBaas in cijfers

0 +
Studenten
+ 0 x
Geoefend
0 +
Vragen

Ons verhaal: Wat we zelf eigenlijk altijd misten...

Toen wij, Anan en Milena (inmiddels arts-assistent en arts-onderzoeker), een aantal jaar geleden met geneeskunde in Utrecht begonnen misten we een paar dingen. We merkten en lazen namelijk dat je de stof een stuk beter opslaat als je actief met goede oefenvragen aan de slag kunt. Maar ja, waar haal je die vandaan? Soms ging er hier en daar wat rond maar vaak zijn deze vragen te oud, incompleet of niet goed geformuleerd.

Er bestond namelijk nog niets dat aan onze wens voldeed: Veel oefenvragen met onderbouwingen, die afgestemd zijn op de leerdoelen van het blok en de mogelijkheid om vragen te stellen als je er niet uitkomt. 

Daarom zijn we zelf aan de slag gegaan en hebben we TentamenBaas opgericht! Juist om de huidige student wel dat streepje voor te geven! Zodat je effectiever de stof leert en je tijd kunt besparen om het allemaal zelf uit te zoeken…

Wij hebben beiden een passie voor het onderwijs. Milena heeft de bachelor geneeskunde succesvol gecombineerd met een andere bachelor aan een andere uni, daarnaast een eigen bijlesbedrijf gehad en congressen bezocht over hoe je efficiënt kan leren. Anan heeft veel groepslessen verzorgd aan geneeskunde studenten in de bachelor (o.a. anatomie en PLO-MT). Daarnaast is hij als masterstudent lid geweest van de opleidingscommissie geneeskunde om de opleiding te helpen verbeteren.

Onze visie
Een overgroot deel van de studenten studeert op dit moment niet optimaal.

Onderzoek toont aan dat leerstrategieën als samenvatten, lezen en highlighten het minst efficiënt zijn en vreemd genoeg tegelijkertijd het meest gebruikt worden…  Het resultaat: meer tentamenstress, weinig retentie op de lange termijn en minder tijd voor andere dingen. Dat kan beter.

Onze missie
Dit is waar we het voor doen!

Wij van TentamenBaas zien het als onze missie om studenten met wetenschappelijke bewezen, effectieve leerstrategieën te stimuleren meer uit hun tentamen én zichzelf te halen. Voor een meer blijvend resultaat.

Met liefde voor optimaal leren

Onze Tentamenbazen

Anan Saad
Arts-assistent; Co-founder
Daan Bannink
Student expert
Milena Jancev
Arts-onderzoeker; Co-founder
Timo Heinis
Student expert

Over de wetenschappelijke achtergrond - evidence based

Evidence based is “the way to go” binnen de medische wereld. Dat is precies de houding die we aannemen bij al onze Tentamenbaas activiteiten en producten. Wij hebben ons naast ons werk als arts via wetenschappelijke artikelen, gesprekken met onderwijswetenschappers en pedagogen en events als ResearchED verdiept in leertechnieken die wél effectief zijn.Dat onze oefenvragen verdeeld zijn per week nodigt uit tot spaced learning – een manier waarbij je de stof op verschillende momenten herhaalt. Bovendien is het oefenen zelf (het zogenaamde practice testing) als een van de weinige leermethodes effectief bevonden als het gaat om toetsen maken (Dunlosky et al. 2013). Daarnaast bieden we tips om effectief te leren. Men slijt de stof erin, leert beter hoe om te gaan met de stof en gaat met zelfvertrouwen het tentamen in.
Kortom wij helpen onze studenten écht effectiever en efficiënter te leren.

Klaar om te oefenen voor je volgende tentamen?

Verspil je tijd niet met suboptimale leerstrategieën

Oefenvragen blokken
Oefenvragen overzicht
Oefenvragen jaar 1
Oefenvragen jaar 2
Oefenvragen jaar 3
Oefenvragen jaar 4
Populaire blokken
V&F
GZC I
Stofwisseling I
Circulatie III
GZC II
Of oefen voor
MH
G&O
Blok&LINK Groen
I&I II
ZHB I
Copyright © 2023 TentamenBaas | KvK nummer 81789777